No, nem nézettségileg. Abban a VV4 lazán veri a konkurenciát. Az RTL Klub legutóbbi közleményéből például az derült ki, hogy még a TV2-n sikerrel bicegő autista doki, Dr. House sem tudta megállítani Szandikáékat. Most szerdán ugyanis a villalakók a kereskedelmi célcsoportban a képernyő előtt ülők 33,2 százalékát érdekelték, szemben az autista doktorral, aki 26,1 százalékot hozott. Ennyit erről.

De ha már a konkurenca nem képes a VV4-et megszorongatni, akkor jön a mindig alapos médiahatóság. Mondjuk sajnos csak most tudtuk meg, hogy a Médiatanács a site-ján ValóVilág Barométer van. Ebben árgus szemekkel figyelik a káromkodások mennyiségét, az alkoholfogyasztás képernyős megnyilvánulásait, a meztelenkedést, sőt, azt is, hogy a káromkodásokon belül hány százalék volt enyhe és erős!

Nos, áttekintve e súlyos és jelentős statisztikákat, az látható, hogy január második hete volt a legbrutálisabb alkohol ügyileg. Ezt mi teljesen megértjük, a szerkesztőségben mi is megcsúsztunk kicsit, mert a borpiaci szaklapunk bortesztje eléggé próbára tett minket. A dohányzásról nincs véleményünk, viszont azt nem értjük, hogy szexualitás alatt mit értenek, mert olyannal mi nem találkoztunk. Ha Gigiékre gondolnak, akkor meg csak annyit szeretnénk kérdezni, hogy "hö?":)

Ami a trágárságokat illeti, január eleje és február közepe volt a leghúzósabb. Utóbbi időszakban mi is kurva sokat káromkodtunk (párdon), a lapzárta miatt. Ajánljuk a hatóság figyelmébe:) Érdekes trend, hogy egyre galamblelkűbbek a VV4 játékosai, hiszen a százalékos statisztikák szerint egyre nagyobb az enyhének minősülő trágárságok aránya. Helyes, helyes! Egyébként arra van valami kódex, hogy mondjuk a kurváig enyhe, az anyázás viszont már durva?

No, hát értjük mi, hogy monitoring, meg minden. Sőt, van még egy fejlemény: az NMHH a BeleValóVilágot, a Cool TV-n futó késő esti összefoglalót is monitorozza. Csak ám itten cselt kell alkalmazni, mert a tematikus tévé Romániából sugároz haza, s mint ilyen, a szomszéd joghatósága alá tartozik. De amióta a régió médiahatóságai összefogtak, azóta nincs menekvés! Így aztán, miután az NMHH kiszúrta, hogy a műsorban a nézők között egy gyerek szerepelt, beindult a gépezet. És bünti lesz.

Külön vicces, hogy a médiahatóság a közleményében előre válaszol fel nem tett kérdéseinkre, hogy ő most itten ezzel nem kiskapuzni akar, hogy így büntesse meg a szomszédos joghatóságok alá menekült médiaumokat. Ez olyan közép-európai módon vicces szitu, hiszen korábban éppen ők mormogtak a kimenekülő szolgáltatókra, hogy ők kiskapuznak. Éppen ennek kivédéséről szól a régiós médiahatósági összeborulás, ami amúgy nem teljesen hülyeség talán.

Szóval, itt ez a helyzet: a VV4 lakóinál kb. testüreg motozást csinál a Médiatanács, a CoolTV-nek még Romániába is utána megy, de közben meg a brit fennhatóság alatt működő Viasaton futó, minden eddiginél több másodlagos nemi jelleg és szexuális aktus bemutatását ígérő Éden Hotelben meg vígan nézelődhetünk. Az Ofcommal meg tán nincsen egyelőre semmilyen egyezség, úgyhogy, gondolom, nem szólnak majd oda, hogy London, we have a problem...

Félreértés ne essék, nincs baj azzal, ha az ide sugárzó tévéket monitorozzák, a jogsértésekre felhívják a figyelmet. De az, hogy a proli, országos valóságshowt miért monitorozzák, a 18-39 éves csajokat megcélzó, Playboy fantáziás kiszerelést miért nem? Jó, hát koktél fogy, nem Kalinka, és a csajok szőkék és üdék, a pasik meg nem biztonsági őr pózban és klottgatyában teszik a semmit, de akkor is.

A napokban olvastam/hallottam valahol, sajnos, már nincs meg a forrás, hogy az rendben van ám, ha egy műsorszolgáltató üzleti okokból távozik, de ha ki akar bújni valami alól, az már nem. Öööö, és ezt ki mondja meg? A Viasat, az MTV Networks üzleti racionalitást, stratégiát említett. Ez érthető, elfogadható. No meg, nincsen a fenekükben az NMHH. Ez is jó érzés lehet:) De ha már a VV4-ről eszetlen statisztikákat publikálnak, akkor igazán megtehetnék, hogy az Édenről is nyomatnak a kedvemért egy ilyet. Úgyis célcsoport vagyok elvileg. Javaslom, hogy legyen az alkohol- és a cigaretta mellett olyan kategória is, hogy villantás, és akkor ezen belül majd elemezzék a hatósági oldalon, hány százalék volt borotvált.

A statiszikákról meg azt szeretném mondani, hogy a mondás szerint a statisztika az a tudomány, amely szerint, ha hét napig megy a hasad, hét napig meg szorulásod van, akkor minden a legnagyobb rendben. Legalábbis brit tudósok egy csoportja szerint.