Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

disconnect

0 Tovább

Sírbadöntő (széljegyzet)

Nagy rajongója vagyok a Port.hu oldalnak, ott is elsősorban a sportcsatornák műsorának. Csak azt nem tudom megemészteni, hogy a megjelenő információk közé meglepően sok ostobaság kerül, és szemmel láthatólag senkinek nem dolga, hogy azokat rendbe tegye. Ó, a divatjamúlt hagyományos kiadói munka, szerkesztővel, olvasószerkesztővel, korrektorral...

Most például a Sportklub mai műsorán akadt meg a tekintetem. Este nyolctól a Spanyol Kupa döntőjét közvetítik élőben, Sevilla-Real Madrid, biztos jó kis meccs lesz. Tíztől meg ismét a Spanyol Kupa döntőjét adják, még mindig élőben, Barcelona-Almería, az is jó játékot ígér.

Persze a Spanyol Kupának nincs két döntője egymás után, ma este az elődöntőket fogják játszani, abból is az odavágókat. Vajon hány ezren nézik meg (nem a meccseket, a Port.hu oldalon megjelenő programot). Sem a Sportklubnál, sem a Port szerkesztőségében nincs egyetlen ember, aki észrevenné ezt a csacsiságot? Vagy észreveszik, de senkit nem érdekel?

 

 

A sportműsorok előzetesei amúgy is hemzsegnek a hasonló ostobaságoktól. A világbajnokság idején n+1 alkalommal jelent meg, hogy mérkőzést közvetítenek a Világkupáról. Ez a sportesemény angolul tényleg World Cup, de magyarul cirka nyolcvan éve világbajnokságnak hívják, nem pontos, nem logikus, de ebben az országban így hívják, tessék végre megbarátkozni a gondolattal...

Egyszer majd utánanézünk a Médiapiacon annak, hogy pontosan miként áll össze a kínálat a Port.hu (és a többi műsorújság) oldalain, és milyen minőségbiztosítási fázisok vannak beépítve a folyamatokba, hogy a legszembetűnőbb butaságok ne kerüljenek be rendszerbe, vagy ha egyszer bekerültek, akkor ne maradjanak ott mindörökre, a világ (World) csúfjára.

 

L.

6 Tovább

Az olvasó nők veszélyesek:)

(Lehetne hosszan fejtegetni, hogy miről fog szólni ez a blog. De például ez azért sem lenne szerencsés, mert fogalmunk sincs. Egyébként meg ez a Médiapiac szaklap és site blogja. A blog címe Svejkre utal, és az idézet is a könyvből való. Azért, mert ha az ember sokáig foglalkozik médiával, akkor óhatatlanul svejkül érzi magát. Erről ennyit, akkor most in medias res.)


A karácsony egyik fénypontjaként megkaptam Az olvasó nők veszélyesek című könyvet. Mondjuk a nem olvasók még veszélyesebbek, de az most mindegy. A könyvben van egy zseniális kép, amelyen Marylin Monroe James Joyce Ulyssesét olvassa. (Riszpekt neki, én a 100. oldalnál leöntöttem kávéval, majd falhoz vágtam, de akkor még csak 18 éves voltam.) Eve Arnold fényképész szerint Monroe tényleg ezt az opuszt olvasta, mikor fotózásra érkezett hozzá (mert ugye ezt néhányan gonoszul megkérdőjelezték). A kép zseniális, szóval ennél fílingesebb kezdés nem is kell.

 

 

Ami a továbbiakat illeti: lesz, ami lesz.

 

D.

0 Tovább

Közérdekű Közlegény

blogavatar

"Nem lehet mindenki okos, kell, hogy a hülyék kivételek legyenek, mert ha mindenki okos volna, akkor annyi ész volna a világon, hogy attól minden második ember teljesen meghülyülne."

Utolsó kommentek